Hadi Teherani

Arkitekten Hadi Teherani designer for Parador.

biografi

Arkitekten Hadi Teherani designer boliger og firmadomiciler, lejligheder og indkøbscentre, banegårde, administrationsbygninger og universiteter. Inspireret af Bauhaus og den konceptuelle arkitektur tager Hadi Teherani sit arbejdsfokus som udgangspunkt for et omfattende designmæssigt krav, der også omfatter produktdesign og rådgivning. Derfor hører hele programmet af produkt- og indretningsdesign også til hans internationalt prisbelønnede, kreative arbejde, som atmosfærisk fuldender arkitekturen – fra lamper over modulkøkkener til gulve.

Internet: www.haditeherani.de

Du kan få mere at vide om Hadi Teherani og hans samarbejde med Parador magasinet BODEN fra side 96:

Læs artiklen i magasinet

"Det som en digter kan udtrykke med ord, det kan arkitekten og designeren også udtrykke med materialer, farver og former i rummet."

 

Hadi Teherani

Referencer

Lofts Falkenried

Hadi Teherani planlagde på et areal på 8.000 m² boliger i et industriområde i Hamburg Eppendorf. 39 lofter med balkoner, terrasser og taghaver bevarer bygningens industrielle charme og fremhæver samtidig forskellen mellem gammel og ny anvendelse. Ud over ›Skydeck‹ med dets metaltag giver facadekonstruktionen af glas og stål byggeriet dets puristisk-futuristiske look.

Silver

Det brede program af kontormøbler, som Hadi Teherani udviklede for Interstuhl, blev udformet ergonomisk korrekt og samtidig på det højeste, æstetiske niveau. Det bygger på grund af funktionalitet og design bro mellem det stille og det livlige, mellem arbejde og privat. På den måde bliver brugsgenstanden ›kontorstol‹ til en eftertragtet designgenstand, der i kraft af sin beskaffenhed, kurver og detaljer er helt overbevisende, optisk og haptisk.

Please confirm your language in order to continue