Fitnesscenter Olympiaschwimmhalle

I en af Tysklands mest berømte bygninger, kendt fra de Olympiske Lege i 1972, findes et fitnesscenter udstyret med Parador-produkter.

I en af Tysklands mest berømte bygninger, kendt fra de Olympiske Lege i 1972, findes et fitnesscenter udstyret med Parador-produkter.

LIGNENDE ARTIKLER

Mellem gul væg og grønt gulv: Norbert Dickel

til artiklen


thumb08-paxx1098f4Fitnesscenteret ligger i en bygning, der er verdenskendt fra de Olympiske Lege i 1972, og som takket være sin usædvanlige udspændte tagkonstruktion har international klasse som arkitekturikon.

Denne betydning understreges også af bygningens fredede status. Underetagerne er præget af store synlige betonoverflader og monolitiske bygningsdele, dertil store fundamentblokke, der holder tagets opspænding. En kraftig, frisk farveholdning kendetegner vægfladerne, der stammer fra farvekonceptet til regnbuelegene skabt af Otl Aicher til olympiaden i 1972.

 

 

thumb03-2124__FITNESSCENTER_OLYMPIASCHWIMMHALLE

Planlægning inden for et bygningsværk af denne 

betydning kræver en høj grad af sensibilitet i behandlingen af det eksisterende. Tegnestuen planplus i München har derfor orienteret sig efter den oprindelige udformning: Det nye fitnesscenter tager de indvendige rums monolitiske formsprog op i sin 

Den lysegrønne akustikvæg, der som rygrad i det øverste plan forbinder pulstræning, styrkerum og spinning med hinanden i form af en åbningsakse, citerer i sit materialevalg de grønne områder i Olympiaparken overfor, mens loungens blå overflader, der er realiseret med laminatgulvet "Pixel Blue" på gulv- og vægflader skal minde om Olympiasøens vandflader.arkitektur, og ved at frilægge de store fundamentblokke med opspændingswirerne i taget vil den besøgende kunne opleve olympiatagets bærende struktur indenfor. Møbleringen genspejler formen på de eksisterende bygningsdele, som består af blokagtige enkeltelementer.

FLERE OPLYSNINGER

HJEMMESIDE

Fitnesscenteret Olympiaschwimmhalle

Mere

TUR

En klatretur på taget af Olympiastadion

Mere information

*

living performance

Please confirm your language in order to continue