Hundertwasser-bygningskunstværket i Magdeburg

I "Det grønne citadel", Friedensreich Hundertwassers sidste byggeprojekt, understreger Parador-gulve filosofien i det arkitektoniske kunstværk.

LIGNENDE ARTIKLER

Et jakkesæt til "Herr von Eden" i Hamburg

til artiklen

thumb04-b-hnenbild_hundertwasser_baukunstwerk-3Det grønne citadel, Hundertwasser-huset i Magdeburg, er et kunstfærdigt eksempel på moderne, naturforbundet boligstil. En vellykket oase for alle fans af detaljer og af det usædvanlige. Det er det sidste projekt, som Friedensreich Hundertwasser (* 15. december 1928; † 19. februar 2000) arbejdede på. Også dette bygningskunstværk, som sandsynligvis er Hundertwassers største, er et udtryk for hans enestående kreativitet og særlige forståelse for form og menneskets velbefindende. Gyldne kugler på tårne, vinduer – hvoraf ikke to er ens – og integrerede træer, springvand og blomsterenge i lukkede gårde præger denne arkitekturs "naturforbundne" egenart.

Bygningskunst midt i Magdeburgs centrum

Efter ca. to års byggeri var det grønne citadel færdigt. Ud over boliger og forretninger huser bygningen et hotel og en cafe. Bygningskomplekset er oplevelses- og funktionsrum for arbejde, erhverv og fritid. Her leves livet. Oprindeligt stammer begrebet "citadel" fra det italienske "cittadella", som betyder lille by. Hundertwasser-citadellets tag er bevokset med græs.

thumb07-b-hnenbild_hundertwasser_baukunstwerk-7

Kreativ bygningskunst med Parador-gulv

På dette sted midt i storbyen Magdeburg, hvor der tidligere stod en grå betonbygning, finder også Parador-gulv anvendelse. På ca. 4000 m² er der lagt "Parador Laminat Classic i Pinje planke Country". Et godt valg, der fuldt og helt svarer til det grønne citadels koncept. Kreativitet og skabende naturforbundethed opnår også i dette Hundertwasser- arkitekturprojekt en unik performance mellem kunstfuldt liv og boligmiljø af høj klasse.

Manifest

Fra manifestet om det grønne citadel i Magedeburg: "Natur som bro mellem fortid, nutid og fremtid. Natur som stedsevarende gyldig skabning. En mere natur- og menneskeorienteret arkitektur."

Manifestet om det grønne citadel i Magdeburg

Det grønne citadel

FLERE OPLYSNINGER

FRIEDENSREICH HUNDERTWASSERS OFFICIELLE WEBSITE.

Hjemmeside
FLERE OPLYSNINGER

Manifestet om det grønne citadel i Magdeburg

Det grønne citadel

*

living performance

Please confirm your language in order to continue