Nulenergihus – vindmøllen ved Zernsee

En fremtidsorienteret bolig? I en vindmølle? Det i sig selv er usædvanligt. Men en vindmølle i Potsdam slår alt tidligere med en intelligent energispareteknik. Et yderligere innovativt boligmiljø skabes af laminat og massive træplanker fra Parador.

200 kvadratmeter boligareal i fem etager, bygget på kun otte uger. Nulenergihuset imponerer med ekstraordinære tal.

LIGNENDE ARTIKLER

Restaurant "Am Aasee" i Münster

til artiklen

 

thumb08Energiesparhaus_die_Windmu-hle_am_Zernsee_7

Nulenergihuset med vinger

Det mest usædvanlige sommerhus i Tyskland er en vindmølle ved Potsdam. Det er nybygget med en vidunderlig beliggenhed ved Zernsee og sætter ny standarder for energibesparelse og moderne husteknik. Det energimæssigt selvforsynende hus med et boligareal på 200 kvadratmeter i fem etager blev rejst på kun otte uger. Energien til varme, strøm og varmt vand leveres af ca. 40 kvadratmeter solcellepaneler, der er monteret på de fire vinger. Hele bygningsværket er konstrueret efter de strengeste energisparekriterier med topvarmeisolerende materialer.

 

Forandring til lavenergihuse

Lavenergihuse bruger i sammenligning med gennemsnitlige bygninger mindre energi til opvarmning og varmt vand. Disse standarder for nybyggeri er fastlagt i EnEV (forordning om energibesparelse for bygninger). Fremtiden ligger i energieffektive og miljøbevidste boliger og skal i vore dage projekteres langsigtet ved ethvert nybyggeri.

 

thumb07Energiesparhaus_die_Windmu-hle_am_Zernsee_6

Nulenergihuset

Et nulenergihus har en balance mellem tilført energi til opvarmning, varmt vand, hjælpe- og husholdningsstrøm og den energi, der genereres på bygningen, f.eks. via solfangere og - celler. Ved vindmøllen ved Zernsee genereres energien ikke ved vindkraft men af solcellerne, der er monteret på vingerne. Vingerne kan dog ikke rotere, men til gengæld kan møllehatten drejes imod solen, så den altid vender optimalt til generering af solenergi.

Det er indlysende, at man til en så innovativ og fremtidsorienteret bolig også kun vælger det bedste til gulvet: Laminat og massive træplanker fra Parador. Med "Parador Massive træplanker Trendtime 1 i Pitch Pine Classic" og "Parador Laminat Trendtime 1 i pekan" har man på 130 m² forarbejdet den bedste gulvkvalitet. Et godt valg, som også for gulvets vedkommende, giver nulenergihuset en særlig aura.

 

Parador står for bæredygtighed

>
FLERE OPLYSNINGER

PRODUKTER

en lignende gulv

til produktet

INFORMATION

Sparestandarden: Overblik over EnEV.

Hjemmeside

Please confirm your language in order to continue