Det tredje børneakademi hos Parador i Coesfeld

Coesfeld, april 2014 – Allerede for tredje gang har der på Parador-fabrikken i Millenkamp været afholdt et børneakademi med miljøstiftelsen Plant-for-the-Planet. Her har børn og unge beskæftiget sig med emnerne klimakrise, verdensborgerskab og fordelingsretfærdighed. I smågrupper lærer de også, hvordan man kan holde overbevisende taler og dermed begejstre andre mennesker.

I den praktiske del plantede børnene 300 træer i en lysning i Flamschen.

I den praktiske del plantede børnene 300 træer i en lysning i Flamschen.

Lignende artikler

Børneakademi parallelt med Domotex

til artiklen

Coesfeld, april 2014 – Allerede for tredje gang har der på Parador-fabrikken i Millenkamp været afholdt et børneakademi med miljøstiftelsen Plant-for-the-Planet. Her har børn og unge beskæftiget sig med emnerne klimakrise, verdensborgerskab og fordelingsretfærdighed. I smågrupper lærer de også, hvordan man kan holde overbevisende taler og dermed begejstre andre mennesker. Marek Walde, 13, elev fra Nepomucenum var også med. Dog ikke som deltager, men som foredragsholder og medansvarlig, for det er det særlige ved akademierne: Børn, der allerede engagerer sig ved skoleelev-initiativet, formidler deres viden til andre jævnaldrende og videregiver deres erfaringer.

"Lige siden 2012 har jeg været aktiv som ambassadør for klimaretfærdighed", siger drengen fra Letter. "Min mor havde dengang læst i avisen, at det første børneakademi skulle foregå i Coesfeld, og jeg meldte mig. Siden da har jeg og derudover seks andre skoleelever fra Nepomucenum været med." Således har eleverne f.eks. samlet penge ind til et nyt hegn om skolebiotopet med støtte fra Plant-for-the-Planet. At den 13-årige i mellemtiden har nået et professionelt niveau inden for miljøbeskyttelse og global retfærdighed, har han bevist med sine overbevisende foredrag og suveræne færdigheder i at besvare de mange svar. Til den praktiske del af akademiet blev de 66 deltagere fra 14 skoler kørt i bus til en lysning i Flamschen. Der skulle de under fagkyndig vejledning af Martin Kleining (Coesfeld skovdistrikt) plante 300 træer i forud gravede huller. Dermed omsatte de fondets motto "Stop talking! Start planting!" ("Stop med at snakke! Begynd at plante!") direkte til handling. For træer er ikke kun det vigtigste lager for drivhusgassen CO2, men de producerer også ilt, der er livsnødvendig for os.

Som afslutning på dagen præsenterede de nyudnævnte "ambassadører for klimaretfærdighed" deres resultater og fremtidsplaner. Marek er meget tilfreds ved slutningen af en lang dag. Han har vundet mange nye fæller i kampen for klimabeskyttelsen og kan nu kaste sig over andre projekter.

FLERE OPLYSNINGER Plant-for-the-Planet

*

living performance

Please confirm your language in order to continue